Umičević o sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza

Sutra u 16 časova u prostorijama Rukometnog saveza Herceg Bosne, tj. Rukometni savez FBiH je domaćin, će se održati sjednica Upravnog odbora sa dnevnim redom:

-početak prvenstva,

-broj klubova u Premijer ligi, muških i ženskih,

-izbor komesara muške i ženske lige,

-izvještaj sa juniorskog prvenstva Evrope u Varni, u Bugarskoj,

-pod razno.

Nakon dugo polemike i neizvjesnosti, svi članovi UO su prihvatili održavanje sastanka u Mostaru, te ako budemo odgovorni prema klubovima, nadam se da ćemo brzo završiti sastanak.

Na prošloj sjednici u Bugojnu je usvojen prijedlog da se Savezi entiteta oglase o tome da bude između 15-17 učesnika u muškoj ligi, gdje je RSRS prihvatio da bude 17 klubova, a RSFBiH je izašao sa novim prijedlogom od 16 klubova, tj. da upadnu 2 kluba iz FBiH a 1 iz RS, što je za nas apsolutno neprihvatljivo i nije prema Poslovniku, ni Pravilnicima gdje piše da je odnos 1-1.

FBiH ima dvije prve lige, a RS jednu prvu i jednu drugu ligu, tako da klubovi iz FBiH treba da razigravaju da bi dali jednog predstavnika.

Međutim, oni insistiraju da njihova dva kluba uđu, a mi to prihvatamo pod uslovom da uđe naš jedan klub iz RS i da ostane Slavija. Takođe, ništa nema sporno po pitanju komesara, red je da bude Srbin iz RS, a to će biti gospodin Srđan Jović iz Doboja.

Na sastanku, pod stavkom razno, govoriće se o rješavanju žalbe RK Borac povodom prijave upućene RSBiH, te o molbi za ukidanje suspenzije Žikici Milosavljeviću, kao i molbi ŽRK Borac za uvrštavnjem osmomartovskog turnira u kalendar takmičenja, o stanju oko poreskog broja i tužbe Poreske uprave FBiH.

Nadam se uspješnom sastanku i dogovoru, kako bi klubovi mogli početi sa pripremama za novu sezonu.

Marinko Umičević

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: