Umičević o Korona virusu

Ovih dana smo svi zabrinuti jer smo dobili nevidljivog protivnika, koga ne možemo vidjeti golim okom a koji je skoro cijeli svijet blokirao. Protivnika koji je narod gurnuo u očaj, neizvjesnost, te zatvorio sportske terene i ograničio kretanje ljudi.

Pitam se gdje su sada ti silni avioni, tenkovi, oružje i brodovi koji ne mogu ništa jednom korona virusu, te tako možemo vidjeti koliko je čovječanstvo ranjivo a i primitivno.

Gledam stanje kod nas u BiH, narod je zabrinut, iz supermarketa se uzimaju posljednje zalihe ulja, brašna, a političari crkoše braneći interes „svog“ naroda.

Mnogo sam zabrinut i kao čovjek i kao privrednik, postavlja se pitanje šta uraditi i kako se boriti protiv ovog nevidljivog zla.

Mi u Tvornici obuće Bema provodimo sve odluke koje je donijelo Ministarstvo, vršimo dezinfekciju, podijeli smo letke radnicima, ali je 1000 ljudi na jednom mjestu teško izolovati.

Kako je naš narod u svakoj situaciji duhovit, pa tako i u ovoj, te čujemo šale kako se sada neće iću u Njemačku bar narednih mjesec dana.

Svakom čudu dođe kraj, te se nadamo da će tako i ovome.

Perimo ruke i zbog korona virusa i zbog nas samih.

Marinko Umičević

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: