Umičević: Još jedno priznanje za KKI Vrbas, kolektiv za ponos

Čestitam Nezavisnim novinama i Radioteleviziji BiH na uspješno realizovanom jubilarnom, 20. Izboru najboljih sportista godine BiH. Ne mogu da se ne prisjetim svog prijatelja Željka Kopanje, koji je samu manifestaciju i pokrenuo prije 20 godina. Lično sam upoznat sa samim počecima i učestvovao sam u organizaciji prvih godina. Čestitam od srca svim dobitnicima nagrada i priznanja!

Veoma sam ponosan na priznanje koje je dobio KKI Vrbas, nagradu za najbolju ekipu u sportu za osobe sa invaliditetom na 20. jubilarnom Izboru najboljeg sportiste BiH u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radiotelevizije BiH.

Ovo priznanje je velika čast, ali ujedno i obaveza. Teško je biti ispred Odbojkaškog kluba invalida “Fantomi”, Svjetskog prvaka, trostrukog aktuelnog Evropskog šampiona kao i pobjednika Paraolimpijskih igara 2004.godine u Atini.

Znam najbolje kako je KKI Vrbas došao tu gdje jeste, znam koliko nam je zalaganja, znoja, suza, energije, novca, vremena, strpljenja i rada trebalo. Čestitam svim svojim igračima na ovoj nagradi. Sjećam se našeg Krsmanovića i Petrušića koji su udarili snažan temelj za KKI Vrbas.

Ovo je za nas daleko više od sporta, rehabilitacija, socijalizacija i humanizacija. Ovo je izuzetno skup sport, sa obzirom na činjenicu da jedna kolica koštaju 10 hiljada evra, a da jedini u svijetu u BiH plaćamo porez dodatne vrijednosti 17% na ortopedska pomagala, što je vrlo zabrinjavajuća činjenica.

Hvala još jednom organizatorima, hvala mnogo žiriju, hvala predsjednici žirija, našoj Slađani Golić.

Čini nas izuzetno srećnim i ponosim što će KKI Vrbas i dalje predstavljati Banjaluku, Republiku Srpsku, Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način. KKI Vrbas je kolektiv za ponos!

Marinko Umičević, predsjednik KKI Vrbas

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: