Umičević: Izmjenite odluku o sufinansiranju vantjelesne oplodnje

Nakon osvojene sedme titule NLB lige juče smo bili kod ministrice porodice, omladine i sporta RS Sonje Davidović koja nas je lijepo primila i razgovarali smo o problemima invalidnog sporta i sporta u cjelini. Danas smo bili kod predsjednika Skupštine grada Banjaluka gospodina Ilića, gdje smo takođe obavili razgovor i iznijeli probleme , ciljeve i trenutnu situaciju u kojoj se klub nalazi.

Ta dva susreta iskoristio sam da bih pokrenuo inicijativu da se ukine jedna monopilistička ODLUKA da se sredstva namjenjena za sufinansiranje vantjelesne oplodnje koje izdvaja Vlada RS i grad Banjaluka uplaćuju jednoj klinici. U KKI Vrbas imam dva košarkaša paraplegičara od kojih bi jedan morao da ide u Grčku na pokušaj vantjelesne oplodnje, a drugi u Češku jer ta klinika ne radi sve vrste vantjelesne oplodnje.

Bilo bi normalno da se ljudima dodjele sredstva i da oni prilože račune gdje su to obavili, da to bude njihov izbor , jer ta klinika ne pruža sve zdravstvene usluge. Mislim da bi to svima koristilo, ako se već ta sredstva izdavaju i to su narodna sredstva da bar služe svojoj svrsi.

Moja dva košarkaša paraplegičara nisu u finansijskoj mogućnosti da to sami finansiraju i zato sam zamolio gospodina Ilića , kao i gradonačelnika gospodina Stanivukovića da ovu odluku preinače i učine veliku stvar za građane kojima je ta odluka prepreka.

Naišao sam na razumijevanje, međutim to je nedovoljno ,konkretno je tako blizu a tako daleko, ali uzdam se u dobru volju i da će nadležni prepoznati ovaj problem.

Marinko Umičević

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: