“Umanjite komunalije poslodavacima koji nisu radili”!

Gradski odbor PDP Banjaluka poziva Grad da svi oni građani koji su platitli puni iznos mjesečnih karata, komunalija i vrtića za koje se sada traži modalitet da počnu sa radom, prvi naredni mjesec koji se bude radilo dobiju umanjene račune za iznos koji su platili za mart, a nisu koristili usluge, kako bi se ova situacija popravila.

U vremenu pandemije korona virusa preduzeće ,,Čistoća” a.d. Banjaluka redovno je svim korisnicima usluga dostavilo račune za mjesec mart, iako je velikom broju poslovnih subjekata rad bio zabranjen u tom periodu, kao što su građani za isti mjesec platili puni iznos troškova vrtića i mjesečnih karata.

Gradskom odboru PDP-a Banjaluka javilo se više rukovodilaca poslovnih subjekata, koji ističu da su računi koji su im stigli identični februarskim.

GrO PDP-a Banjaluka traži od gradonačelnika da hitno donese odluku o oslobađanju ovih nameta za poslovne subjekte kojima je bio zabranjen rad za cijeli period trajanja epidemije.

Neophodno je za prvi idući mjesec nakon normalizacije stanja umanjiti račune u iznosu koji su dobijeni u martu, kako bi ova greška prema poslovnim subjektima, ali i roditeljima bila ispravljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: