Ulica u kojoj je Gradski olimpijski bazen opasna za pješake

Ulica Veljka Mlađenovića u naselju Ada, u kojoj je Gradski olimpijski bazen, već je neko vrijeme u nezadovoljavajućem stanju, a postavlja se i pitanje njene sigurnosti za pješake, naročito kada se uzme u obzir da njom dnevno prošeta i do 1.000 djece.

Kako je za “Nezavisne” kazao Svetislav Lazić, rukovodilac Službe objekata javnog preduzeća “Aquana”, posjećenost Gradskog olimpijskog bazena je najveća poslijepodne, kao i u jutarnjim terminima do 10 časova.

“Na dnevnom nivou ovdje zna proći i do 1.000 djece, a često to zna biti i u večernjim časovima”, istakao je Lazić.

Kako je objasnio, Ulica Veljka Mlađenovića, u dijelu od “Incelovog” bazena prema željezničkoj pruzi, pa sve do Bulevara vojvode Stepe Stepanovića je u krajnje nezadovoljavajućem stanju te čitavom dužinom u tom pravcu nema trotoar.

“Rupe su u asfaltu i nema trotoar, a pored toga rasvjeta, zbog krošnji drveća, koja je guše, je jednostavno nedovoljna da obasja obje strane ulice”, ističe Lazić.

Kako dodaje, sve ovo u značajnoj mjeri ugrožava sigurnost pješaka, a naročito ako se kreću u večernjim satima.

“Sanacija ovog dijela ulice bi svima mnogo značila, a na nadležnima je da procijene da li postoji mogućnost izgradnje trotoara u ovom dijelu naselja”, zaključuje Lazić.

Trotoar, kao i loša rasvjeta, samo su dio problema ovog dijela grada, a kako je za “Nezavisne” kazao Sreten Ćurlić, član Savjeta MZ Ada, iz ovog razloga su već slali dopise Gradskoj upravi. “Asfalt ove ulice je dosta oštećen, nikad nije ni bio trotoar, a rasvjeta je gotovo nepostojeća”, kazao je Ćurlić za “Nezavisne”.

Prema njegovim riječima, krajnje im je neophodna sanacija asfalta i krpljenje udarnih rupa, kojih u ovom naselju ne manjka, na šta se mora posvetiti dodatna pažnja s obzirom na čitav niz kompleksa zgrada koje ovdje niču.

“U posljednjih nekoliko mjeseci ovdje su često prolazili kamioni radi izgradnje grada. Sve je ovo ostavilo posljedice i ubrzalo potrebu rekonstrukcije ove ulice”, zaključuje Ćurlić.

Kako je kazala jedna mještanka ovog dijela grada, ne osjeća se sigurno prolazeći ovom ulicom, a naročito kada padne mrak.

“Ovuda prolazim svaki dan kada idem kući. Kada padne noć naročito je problematično jer nema trotoar, pa kada naiđe automobil nemam gdje da se sklonim”, kazala je ona.

Do zaključenja ovog broja “Nezavisnih novina” nismo dobili odgovor od Gradske uprave o sanaciji dijela Ulice Veljka Mlađenovića.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI