Ukrao auto, provozao ga i ostavio

Policija je uhapsila Marka G. (29) iz Banjaluke osumnjičenog da je sa parkinga ukrao automobil “daevu lanos”.

Krađa auta policiji je prijavljena 7. jula, a u prijavi se navodilo da je auto u trenutku krađe bilo parkirano u Ulici Manjačkih ustanika.

– Nakon zaprimljene prijave da je nepoznato lice otuđilo vozilo “daevo lanos”, na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, vozilo je nedugo zatim pronađeno u Ulici od Zmijanja Rajka, Banjaluka, a daljim radom identifikovan je osumnjičeni koji je stavio vozilo u pogon pomoću ključa koji se nalazio u kontakt bravi i neovlašteno upotrijebio za vožnju – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

O slučaju je upoznat tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naredio da se preduzmu potrebne mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Zatraženo je i da se protiv Marka G. u redovnoj proceduri dostavi izvještaj.

Policijska uprava Banjaluka ujedno je apelovala na građane da preduzmu odgovarajuće mjere kako bi umanjili rizik od situacija u kojima bi kriminogena lica, koristeći nepažnju i odsustvo, otuđila ili ugrozila njihovu imovinu, da ne ostavljaju ključeve u vozilima, bez obzira koliko kratko napuštaju vozilo, jer potencijalni izvršioci i to prate i vješto koriste takve prilike za otuđenje vozila.

Izvor: Srpskainfo

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI