Uključite se “Život sa manje boli“

Udruženje osoba oboljelih od dijabetesa „DiabetNo1“ i u 2022. godini nastavlja akciju „Život sa manje boli“ koja podrazumjeva da svi oboljeli od dijabetesa tipa 1 dobiju senzore kontinuiranog mjerenja šećera (Continuous glucose monitor), odnosno da senzori budu besplatni svim oboljelim u okviru zdravstvenog sistema Republike Srpske.
Ujedno, obratili smo se opštinama i gradovima u Republici Srpskoj da podrže svoje sugrađane oboljele od dijabetesa tipa 1 i doniraju jednokratna sredstva za nabavku senzora, a kako bi im, makar na kratko, omogućili „Život sa manje boli“.

U ovu akciju uključio se Grad Banja Luka, koji je zajedno sa društveno odgovornom kompanijom „Grawe osiguranje“ a.d. Banja Luka omogućio nabavku 55 senzora za djecu i omladinu, kao i 12 senzora za odrasle i trudnice.
Ovim putem vas obavještavamo da će gradonačelnik Banjaluke, gospodin Draško Stanivuković, u prisustvu predstavnika „Grawe osiguranja“ i predsjednice Udruženja Jelene Radić Šrbić, dana 7. februara 2022. godine (ponedeljak) u Domu omladine u Banjoj Luci, sa početkom u 17.00 časova, izvršiti podjelu navednih senzora, a sve u svrhu davanja podrške oboljelim od dijabetesa tipa 1 da im se u okviru zdravstvenog sistema omoguće besplatni senzori kontinuiranog mjerenja šećera, koji im život znače.

Podsjećamo zbog čega su senzori kontinuiranog mjerenja šećera i insulinske pume važni u životu oboljelih od dijabetesa tipa 1, jer bez njih jedna osoba ima oko 750 uboda iglom mjesečno, a sa senzorom i insulinskom pumpom taj broj se smanjujena na oko 30 uboda mjesečno. Pored manjeg broja uboda, senzori CGM i insulinske pumpe omućavaju bolju kontrolu bolesti i smanjuju mogućnost komplikacija koje mogu dovesti do invalidnosti i smrti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI