Ukinute tri linije sa banjalučkog aerodroma

Niskotarifna aviokompanija Rajaner više nema u prodaji letove iz Banjaluke za Berlin. Zadnji let je 6. novembra. Linija je održavana 2 puta sedmično.
Kompanija je otkazala i letove za Šarlroa (Belgija). Zadnji let je 5. novembra i ova linija je održavana 2 puta sedmično.

Rajaner nema u prodaji ni letove za Nuremberg (Njemačka), koji ima zadnji let 5. novembra I ova je linija održavana 2 puta sedmično.

Putnici su obaviješteni o otkazivanjima. Za razliku od Berlina i Nuremberga, Šarlroa će se vratiti sa održavanjem letova 15. marta petkom i nedjeljom.

Rajaner će nastaviti da održava liniju za Gotenburg (2 puta sedmično), Memingen (2 puta), Stokholm ARN (2 puta sedmično) i Beč (2 puta sedmično).
Rajaner je planirao povećati letove oko Nove godine za Beč, Memingem i Nuremberg, međutim posljednja linija više nije u prodaji, prenosi Bosna.ba.

Iz Banjaluke Wizz Air je otkazao tri linije. To znači da će LCC (niskotarifne kompanije) ove zime imati 10 letova manje.

I te kako se treba pitati jesu li ova otkazivanja ucjena prije pregovora za produžavanje linija s obzirom da ugovori s Banjalukom ističu na proljeće, piše avioportal Zamaaero.

Izvor: N.N.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI