Ukinute mjere o broju gostiju u ugostiteljskim objektima

Ugostiteljski objekti se vraćaju u redovne režime radnog vremena i prestaje da važe ograničenja o maksimalnom broju gostiju u ugostiteljskom objektu na osnovu kvadrature korisne površine objekta.
Ovo je, između ostalog, regulisano novom Uredbom o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznog oboljenja kovid 19.

– Stupanjem na snagu navedene Uredbe, koje je predviđeno narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske, prestaje da važi ograničenje radnog vremena svim vrstama ugostiteljskih objekata za ishranu i piće bez obzira na to da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost, a koje je predviđala prethodna Uredba – navode iz resornog ministarstva.
Ugostiteljski objekti se vraćaju u redovne režime radnog vremena, odnosno u režim radnog vremena definisan zakonskim i podzakonskim aktima iz oblasti ugostiteljstva i propisima lokalnih zajednica. Prestaju da važe i ograničenja o maksimalnom broju gostiju u ugostiteljskom objektu na osnovu kvadrature korisne površine objekta – saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma RS.
Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske apeluje na sve privredne subjekte iz resorne nadležnosti da nastave sa odgovornim poslovanjem, kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu, doprinoseći na taj način održavanju povoljne epidemiološe situacije u Republici Srpskoj.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: