Uhapšeni osumnjičeni provalnici

Policijski službenici Policijskih uprava Banjaluka i Mrkonjić Grad, u operativnoj akciji „Taster“,  identifikovali su i lišili slobode lice Z.A. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo tri krivična djela „Teška krađa“ iz člana 226. stav 1. i jedno krivično djelo „Teška krađa“ iz člana 226. stav 1., a u vezi sa članom 22. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Policijski službenici su noćas, 30.07.2023. godine u 00,15 časova u Banjaluci, neposredno nakon izvršenja krivičnog djela lišili slobode lica Z.A. i V.A. oba iz Banjaluke, a prilikom lišenja slobode kod navedenih lica pronađen je i oduzet novac u iznosu od 8 200 eura i 1 900 KM, koji su navedena lica otuđila 29.07.2023. godine iz stambenog objekta u Banjaluci.

Preduzimanjem mjera i radnji u okviru navedene akcije utvrđeno je da se lice Z.A. može dovesti u vezu su izvršenjem dva krivična djela na području Policijske uprave Banjaluka i dva krivična djela na području Policijske uprave Mrkonjić Grad. Krivična djela navedeno lice je počinilo od početka 2023. godine, na način da je iskoristilo odustvo vlasnika iz stambenih objekata, te upotrebom fizičke snage i podesnog alata nasilno otvaralo ulazna ili balkonska vrata, nakon čega je ulazilo u unutrašnjost i otuđivalo novac i zlatni nakit. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 20 000 KM.

Sve mjere i radnje u okviru navedene akcije preduzimaju se pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i u toku je kriminalistička obrada lica Z.A. i V.A., a nakon završene kriminalističke obrade lice Z.A. će uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI