Uhapšene dvije osobe, oštetili budžet RS za pola miliona KM

Brane Miloševiću odgovorno lice u Akcionarskom društvu “Metal” i Milena Čavlović odgovorno lice u Društvu ograničene odgovornosti “Koridor 2015” iz Banjaluke, uhapšeni su zbog sumnje da su ošteili budžet Republike Srpske za 559.940 maraka.
Oni su osumnjičeni da su oštetili povjerioce, nezakonito postupali u privrednom poslovanju, povrijedili obavezu vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Milošević i Čavlovićeva se sumnjiče da su u avgustu, znajući da su povjerioci blokirali račune akcionarskog društva iz Banjaluke, zaključili ugovor o poslovnoj saradnji sa društvom ograničene odgovornosti iz Banjaluke, nakon čega su izdavali poslovne prostore, a novac od zakupnine uplaćivali na račun društva ograničene odgovornosti po nalogu Miloševićeva.
Milošević se sumnjiči i da je u oktobru u Banjaluci, kao odgovorno lice akcionarskog društva iz Banjaluke zaključio predugovor o zakupu poslovnog prostora sa fizičkim licem iz Banjaluke, gdje je fizičko lice na poslovnom prostoru izgradilo hostel, a što nije evidentirano u knjigovodstvenim evidencijama navedenog akcionarskog društva iz Banjaluke.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da je u toku kriminalistička obrada nad pomenutim osobama i protiv njih će biti podnesen izvještaj tužilaštvu.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: