Uhapšena tri lica zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela, rečeno je u policiji.
Preduzimanjem operativnih mjera i radnji, policija je identifikovala i uhapsila O.A. iz Laktaša i D.D. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela teška krađa i T.B. iz Slovenije zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo falsifikovanje isprave.

– Nadležnoj policijskoj stanici, T.B. je prijavio da je provaljeno u stan na području Banjaluke, čiji je on privremeni korisnik. Kod O.A. i D.D. pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz navedenog krivičnog djela – rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.
Policijski službenici su operativnim radom na terenu, došli do saznanja da T.B. koristi falsifikovana dokumenta, te je na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka pretresen stan koji koristi. Pronađeni su i oduzeti falsifikovana putna isprava i vozačka dozvola Republike Slovenije na ime Sami Pjanić, mobilni telefon, sim kartice kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom. Nakon kriminalističke obrade T.B. je predat Terenskom centru za strance Banjaluka radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti. Takođe, O.A. se sumnjiči da je 29. aprila provalio u kuću na području Grada Banjaluka i otuđio torbicu sa novcem i ličnim dokumentima. Kod O.A. su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz ovog krivičnog djela, te će biti vraćeni oštećenom licu – pojasnila je Mučibabićeva.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: