Uhapšena tri lica, na prevaru uzeli robu u vrijednosti od 140.000 KM

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske uhapsili su tri osobe na području Banjaluke čiji su inicijali Đ.J, N.V. i N.K. koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela prevare i izdavanja čeka i sredstava bezgotovinskog plaćanja bez pokrića.
Uhapšene osobe su osumnjičene da su prošle i ove godine, a i ranije, lažno se predstavljajući kao zaposlena i odgovorna lica u banjalučkim preduzećima “Pro-ba”, “Aventus” i “Beling” dovodili u zabludu odgovorna lica iz više privrednih društava sa područja BiH.

– Tom prilikom su od istih uzeli raznu robu u vrijednosti od oko 140.000 KM, čime su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist, a na štetu privrednih društava sa područja BiH – saopšteno je iz MUP-a Srpske.

MUP je, imajući u vidu da je istraga protiv ovih lica u toku, pozvao sva privredna društva koja su prilikom poslovnog odnosa sa preduzećima “Pro-ba”, “Aventus” i “Beling” i osobama Đ.J. i N.V. oštećena u poslovnoj saradnji, da podnesu prijavu Upravi kriminalističke policije.
Policija je juče i u srijedu pretresla više lokacija na području Banjaluke i uhapsila navedene osobe.

U okviru pretresa stambenih objekata koja koriste uhapšeni policijski službenici su pronašli predmete koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima koja im se stavljaju na teret.

Akciju su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i prema naredbi Osnovnog suda u Banjaluci izveli pripadnici Uprave krim-policije MUP-a u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Đorđu Jorgiću i Nenadu Vulinu protiv kojih je MUP u prethodnom periodu nadležnom tužilaštvu podnio više izvještaja o počinjenim istim ili sličnim krivičnim djelima za pričinjenu štetu veću od 400.000 KM.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI