Uhapšena jedna osoba zbog paljevine džipa

Banjalučka policija potvrdila je pisanje Srpskainfo da je uhapšena jedna osoba, a da se za drugom traga zbog paljevine skupocjenog džipa u Banjaluci.
Kako Srpskainfo saznaje uhapšen je Draže Trivunović, a traga se za Mirkom Kukićem.

– Trivunović je uhapšen i on se sumnjiči da je vozio napadača, a Kukić je osumnjičen da je on zapalio vozilo – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Vozilo je koristio Aleksandar L., a i on i osumjičeni su poznati policiji.
Portparol PU Banjaluka Milana Stojanović je rekla da je uhapšen D.T. iz Kotor Varoši zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“, a u vezi sa krivičnim djelom „Saizvršilaštvo“, dok se za M.K. iz Laktaša za koje postoje osnovi sumnje da je počinio krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ intenzivno traga.

– Preduzimanjem mjera i radnji, policijski službenici su došli do saznanja da se oni mogu dovesti u vezu sa zapaljenjem automobila „porše kajen“ vlasništvo M. L. iz Banjaluke, a koje se desilo 12. Oktobra oko 22 časa – pojasnila je Stojanovićeva.

Istakla je da se D.T. sumnjiči da je svojim vozilom dovezao M. K. do blizine lica mjesta, nakon čega se on uputio do parkiranog vozila po kojem je posuo zapaljivu tečnost i isto zapalilo, nakon čega se zajedno sa D.T. udaljio sa lica mjesta.

– Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, obavljen je pretres stana i putničkog vozila koje koristi D.T. kojom prilikom su pronađeni i oduzeti tragovi i predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Osnovnog suda u Banjaluci.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: