Uhapšen migrant iz Alžira koji je krao automobile

U zajedničkoj akciji policijskih uprava Gradiška i Banjaluka, uhapšen je državljanin Alžira H.B. zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela.

Prvo je PU Banjaluka prijavljeno da je u noći između 25-26. avgusta ispred kuće ukraden automobil “volvo”.

Iste večeri, policiji u Novoj Topoli prijavljeno je da je iz dvorišta kuće stanovanja u mjestu Kočićevo, ukraden kombi “pežo”.

Tokom uviđaja u neposrednoj blizini kuće oštećenog uočen je “volvo”, za koji je utvrđeno da se radi o autu ukradenom u Banjaluci.

Daljim operativnim radom policijskih službenika došlo se do saznanja da je osumnjičeni u mjestu Bajinci kod Srpca, sa ukradenim kombijem prouzrokovao saobraćajnu nesreću u kojoj je povrijeđen.
Policijskoj stanici Srbac 26. avgusta u 5.40 časova prijavljeno je da je u mjestu Bajinci, iz garaže ukraden ”passat 5+”.

– Nedugo poslije zaprimanja prijave, policijski službenici Policijske stanice Laktaši uspjeli su da u mjestu Kosjerovo na području opštine Laktaši, zaustave i izvrše kontrolu navedenog vozila, a kojim je upravljao H.B. državljanin Alžira. Policijski službenici su ga uhapsili, a o svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se ispita na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima – saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Policijska uprava Gradiška ujedno je apelovala na sve građane da preduzmu sve potrebne mjere u cilju zaštite svoje pokretne i nepokretne imovine, te između ostalog da svoja vozila ne ostavljaju duže vrijeme na zamračenim i osamljenim mjestima bez nadzora, prilikom napuštanja vozila, pa i nakratko, izvaditi ključ iz kontakt brave, obavezno zatvarati prozorska stakla, zaključavati vrata vozila i poklopce rezervora za gorivo, uključiti alarm ili vozilo obezbjediti odgovarajućom mehaničkom zaštitom.

– Ukoliko građani primjete bilo kakva sumnjiva i nepoznata lica u blizini svoje pokretne i nepokretne imovine da o tome obavijeste policiju besplatnim pozivom na broj 122, a koji može biti i anoniman – naveli su iz PU Gradiška.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI