Uhapšen direktor Instituta za javno zdravstvo?

U akciji MUP-a RS, koja se provodi po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva privedeni su Slavko Bojić, Saša Marković i D. Dubravac,zbog teških zloupotreba u procesu javnih nabavki u toku pandemije, fiktivnih transfera novca i pranja para

Kako je potvrđeno u Republičkom tužilaštvu akcijom je osim tri privedene osobe, obuhvaćen i direktor Instituta za javno zdravlje Branislav Zeljković, koji je u bjekstvu.

Kako su potvrdili, za njim se intenzivno traga i sumnja se da se on nalazi na teritoriji Banjaluke.

Kako je ranije prenio BN više lica se sumnjiči za nezakonite radnje, a u toku su i pretresi na drugim lokacijama, odnosno firmama, koje su poslovale sa Institutom. Akcija se vodi po nalogu tužilaštva.

Kako BN saznaje, radi se o pripadnicima iz uprave za organizovani kriminal.

Više detalja nije poznato.

Podsjetimo da su ljudi iz uprave Instituta za javno zdravstvo Srpske dovođeni u vezu sa pojeidnim kriminalnim radnjma u vrijeme pandemije covida 19.

Kako nezvanično saznajemo, sumnja se na pranje novca i fiktivne pozajmnice za kupovanje ličnih nekretnina.

Na čelu Instituta je Branislav Zeljković, koji je član Ujedinjene Srpske nenada Stevandića i suprug poslanice te stranke u NSRS Mirele Kajkut Zeljković.

Policija se povukla ispred zgrade Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, dok su unutar zgrade ostali pripadnici MUP RS, koji, očito vrše neke provjere.

Više lica se sumnjiči za nezakonite radnje, a u toku su i pretresi na drugim lokacijama. Portparol Instituta za javno zdravstvo kazala je da nema nikakve informacije.

Kako BN nezvanično saznaje privedena lica nalaze se u Upravi za organizovani kriminal MUP RS, mađu privedenim je i vlasnik turističke agencije koja je dobila posao nabavke medicinske opreme tokom pandemije..

U policiji, kao i tužilaštvu ne oblašavaju se povodom današnje akcije MUP RS.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: