Ugostitelji nezadovoljni odlukom o produženje radnog vremena

Udruženje noćnih klubova RS izražava nezadovoljstvo posljednjom odlukom Repuličkog štaba za vanredne situacije, koja se odnosi na produženje radnog vremena ugostiteljskim objektima za predstojeće novogodišnje praznike jer nisu obuhvaćeni ovom odlukom.
Naime, radno vrijeme svih drugih ugostiteljskih objekata je izjednačeno sa radnim vremenom noćnih klubova, što može imati pogubne posljedice po poslovanje klubova, koji su, podsjećamo, registrovani kao posebni ugostiteljski objekti i kao takvi moraju da ispunjavaju određene uslove za rad, a sad su dovedeni pred savršen čin, odnosno nelojalnu konkurenciju – navodi se u saopštenju.
Smatraju da je predstojeći period šansa da se bar “djelimično ublaže posljedice po poslovanje noćnih klubova u Republici Srpskoj, koje su prouzrokovane pandemijom, a zbog čega su mnogi ugostiteljski objekti ove vrste u proteklom periodu ostali zatvoreni”.

– Vjerujemo da će ovaj previd biti ispravljen i nadamo se da će pomenuta odluka Republičkog štaba za vanredne situacije biti nadopunjena i produženjem radnog vremena u trajanju od dva časa, odnosno do četiri časa iza ponoći za noćne klubove u Republici Srpskoj – dodaje se u saopštenju.

Produženo radno vrijeme ugostiteljskim objektima

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI