Ugostitelji najavili proteste, medicinari ih pozvali da volontiraju

Ilustracija

Članovi udruženja HoReCa najavili su za sutra mirno okupljanje u Banjaluci da bi uputili posljednji pozdrav ugostiteljstvu i na taj način izrazili svoje nezadovoljstvo novim epidemiološkim mjerama.

Kako su naveli za Cafe.ba Cafe.ba iz ovog udruženja nekoliko članova udruženja će u 12:05 časova, sa jasnom simbolikom, stati pred nadležnu instituciju i vlastima poručiti da je ugostiteljstvo u potpunosti slomljeno.

A, svoj dolazak u Banjaluku su najavili i ugostitelji iz drugih gradova.

“Od početka pandemije do sada je više od 4.000 ljudi iz oblasti ugostiteljstva i hotelijerstva ostalo bez posla, a stotine objekata je zatvoreno”, navode u Udruženju HoReCa.

Na najavu protesta reagovali su zdravstveni radnici koji pozivaju sve koji su protiv epidemioloških mjera da dođu od sutra da volontiraju u zdravstvenim ustanovama. Njihovo obraćanje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Mi, zdravstveni radnici covid odjeljenja UKC RS razočarani smo najavom protesta, planiranih za sutra u 12 časova, povodom najnovijih mjera republičkog štaba za vanredne situacije. Mi smatramo da su te mjere opravdane, a iste se primjenjuju u svim zemljama u regionu. Zdravstveni sistem je na ivici pucanja i ako svi zajedno ne budemo poštovali mjere nećemo imati više mjesta u bolnicama za prijem novih pacijenata.

U proteklom periodu ste imali dovoljno vremena da uredite svoju djelatnost u okviru epidemioloških mjera, te ne bi bilo potrebe za restriktivnijim mjerama. Često smo bili u iskušenju da u mantilima dođemo protestovati pred vašim objektima u kojima su kršene mjere (žurke u kafićima, gosti bez maski, nedržanje distance i sl.), ali nismo imali vremena jer smo radili, morali smo spasavati živote.

Pozivamo vas da se umjesto planiranog okupljanja sutra u 12 časova pridružite nama i pomognete u zbrinjavanju sve većeg broja pacijenata oboljelih od covid 19. Skrećemo vam pažnju da bi okupljanje bilo kršenje još jedne mjere, a to je zabrana okupljanja koja je na snazi u Banjaluci.

Dođite na Paprikovac jer ima posla za higijeničare, nosače, radnike za dezinfekciji prostora i druge volontere. Budite strpljivi kako bi opet svi zajedno mogli da uživamo u kafi, piću i razgovoru.

Vidimo se. 

S poštovanjem,

Radnici covid odjeljenja UKC RS

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI