Udruženje građana “Petrićevac” traži smjenu direktora škole u naselju

Udruženje građana ,,Petrićevac” zatražiće smjenu v.d. direktora OŠ “Miloš Crnjanski” u ovom naselju, Ognjena Kosa, zbog kako kažu neprofesionalnog, neodogovornig i bahatog ponašanja prema učenicima, kolegama i meštanima.
Članovi ovog udruženja poručuju da naselja su uvijek bili aktivni u naselju, organizovali uređenje dvorišta, finansirali izgradnju prve učionice u prirodi, nabavljali sadnice cvijeća i drveća, ali da sa novim direktorom ne mogu pronaći zajednički jezik.

Kažu da su slali razne dopise da doniraju školi koševe, koje su nabavili preko projekta Gradske uprave, da organizuju turnir, ali od direktora samo dobijaju odbijenice.

– Imali smo sastanak sa njim kada je imenovan na funkciju, ali odmah nam je rekao: ‘Ako ste došli da nešto donirate možete odmah izaći’. Čovjek je tu da odbija sve normalno što pomaže naselju i školi. Prošle sedmice dao je otkaz jednoj radnici u hodniku, i primio drugog radnika bez konkursa – tvrdi predsjednik udruženja pavle Knežević. On je ujedno i član Savjeta mjesne zajednice Petrićevac, koji, kaže isto traži direktorovu smjenu.

Smjenu će iduće sedmice i zvanično zatražiti od Ministarstva prosvjete i kulture RS, a spremni su i na proteste ako njihov zahtjev ne bude odobren.
Komentar na ove optužbe smo potražili i od Ognjena Kosa, ali je on samo kratko poručio da ne želi govoriti na tu temu.

Podsjetimo da je Kos za v.d. direktora imenovan prije skoro godinu dana. Tada je sa dužnosti razriješena direktorica Vesna Banjac i to kako se spekulisalo zbog dozvole da se u krugu škole organizuje proslava “Dani Petrićevca”. Ona se tada nije oglašavala.

“Nisam član stranke”
Udruženje građana “Petrićevac” i Pavla Kneževića često povezuju sa PDP i poslanikom Draškom Stanivukovićem.

– Nisam član nijedne stranke, mi smo udruženje građana. Stanivukovića znam iz naselja, to što se mi družimo ne mora značiti da sam ja u PDP – poručuje Knežević.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: