Učenici osnovnih škola prave čestitke za bake i dede

Učenici osnovnih škola, kao i građani, pravljenjem i slanjem novogodišnjih čestitki ove godine mogu uljepšati Novu godinu i donijeti dio praznične atmosfere korisnicima Gerontološkog centra.

U Gerontološkom centru su za “Nezavisne” rekli da zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona njihovi korisnici neće Novu godinu proslaviti onako kako su navikli – uz pjesmu, priredbu i goste, te da su zbog toga organizovali akciju slanja čestitki.

“Na ideju da uljepšamo praznike našim korisnicima slanjem čestitki došle smo koleginica Ljiljana Marjanović, psiholog Gerontološkog centra, i ja. Zbog virusa korona naše korisnike vjerovatno neće moći ni porodica posjetiti za praznike, niti će oni moći izaći”, rekla je Mirjana Janković, radni terapeut u Gerontološkom centru.

Jankovićeva je rekla da su pozvali osnovne škole da se pridruže akciji i da praveći novogodišnje čestitke uljepšaju praznike najstarijim građanima koji su korisnici ovog centra.

“Do sada se našoj akciji priključilo šest škola, a čestitke uglavnom prave učenici do petog razreda”, kazala je Jankovićeva.

Dodala je da su učenici OŠ “Ivo Andrić” odlučili da, pored čestitki, snime i video-spot, kako bi svim bakama i dekama u ovom centru poželjeli srećne praznike.

Jankovićeva je rekla da su isti poziv putem Facebook stranice Gerontološkog centra uputili i građanima, te da čestitke mogu biti napravljene ili kupljene.

“Čestitke će se praviti i za radnike Gerontološkog centra, koji su za vrijeme epidemije virusa korona radili duže i više. Ove godine zbog kovida-19 neće biti ni tradicionalnog koktela za radnike, niti će njihova djeca imati proslavu, pa im na ovaj način želimo zahvaliti”, istakla je Jankovićeva.

Vinko Lolić, direktor Gerontološkog centra, kazao je za “Nezavisne” da su zbog pandemije virusa korona morali prekinuti skoro sve događaje za starije osobe u ovom centru kako bi sačuvali njihovo zdravlje.

“Sarađujemo sa školama sa područja grada koje će napraviti čestitke za naše korisnike s lijepim željama kako bi oni osjetili da su poštovani, voljeni i cijenjeni. Škola ‘Ivo Andrić’ će snimiti video posvećen našim korisnicima. Pokušavamo da održimo tu lijepu konekciju između građana i naših korisnika i ovo je sjajna akcija”, istakao je Lolić.

Praznična akcija će trajati do 24. decembra, do kada će se moći poslati čestitke na adresu Krajiških brigada 104, 78000 Banjaluka, sa naznakom “Za prazničnu čaroliju”.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: