U toku projekat “Tri pasaža” u okviru Malih intervencija

Projekat “Tri pasaža”, koji u okviru Malih intervencija izvode 4 umjetnika Željka Paić, Dragoslav Malinić, Milica Čvokić i Naraša Konjević, završava se krajem sledeće nedelje.

Umjetničke intervencije izvode se na 3 lokacije u Gospodskoj ulici, i u to u pasažu pored Juvente, pored 988 i iz ulice Kralja Alfonsa.

U sklopu projekta,Tim za male intervencije sa volonterima je organizovao radnu akciju čišćenja pasaža i sadnje žardinjere u novootkrivenom gradskom džepu.

 

U ovom mjesecu od Malih intervencija očekuje nas još nastavak projekta “Voda vs plastika” koji se u prvoj fazi tiče organizovanja i selekcije radova pristiglih u okviru otvorenog onlajn konkursa za dizajn gradske česme. Početkom iduće nedelje očekuju se preliminarni rezulatai žirija za odabir gradske česme, koji će biti dati na glasanje građanima. Česma koju građani izaberu biće postavljena uz popularno nazvani “Parkić”, na proljeće sledeće godine. Prema projektu “Voda vs plastika” sledeće godine je u planu realizacija mreže od 14 gradskih česnmi u širem centru Banjaluke.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: