U toku prijave za sufinansiranje vantjelesne oplodnje

U toku je Javni konkurs za sufinansiranje procesa vantjelesne oplodnje, a prijave su otvorene do 28. juna.

Opredijeljenost Grada Banje Luke da podrži veći broj parova u sticanju potomstva vidljiv je i kroz brojne novine i olakšice koje su uvrštene u ovogodišnji javni poziv, od kojih je jedan duže trajanje samog javnog poziva koji sada, drugu godinu zaredom – traje 90 dana.

Osim dužeg roka za prijave, povećana je i starosna granica za žene, pa tako pravo na prijavu od sada imaju žene do 45 godina.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se Odjeljenju za  društvene djelatnosti Grada Banja Luka, putem Prijemne kancelarije Gradske uprave, kancelarija 14, u zatvorenoj koverti, sa naznakom: „Javni konkurs za dodjelu jednokratne novčane pomoći za sufinansiranje troškova jednog postupka biomedicinski potpomognute oplodnje“, ili  putem pošte – preporučeno, na adresu: Grad Banja Luka, Gradska uprava, Odjeljenje za društvene djelatnosti, Trg srpskih vladara 1, 78 000 Banja Luka.

Sve informacije u vezi  javnog konkursa mogu se dobiti kod samostalnog stručnog saradnika –koordinatora za zdravstvo, putem telefona broj: 051/244-444, lokal 716, ili direktno – u kancelariji broj 24.

Za ovu podršku bračnim parovima iz gradskog budžeta biće izdvojeno ukupno 100.000 KM, a pojedinačni iznos koji će biti dodijeljen za sufinansiranje postupka vantjelesne oplodnje iznosi 4.000 KM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI