U toku preventivna akcija “Električni trotinet nije igračka”

Vozači električnih trotineta moraju više voditi računa o bezbjednosti saobraćaja, budući da su od početka godine na području Policijske uprave Banjaluka evidentirane dvije teške i jedna lakša saobraćajna nesreća sa povredama u kojima su učestvovali, rekao je komandir banjalučke Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Radomir Broćeta.
Borćeta je rekao novinarima tokom podjele letaka građanima u okviru preventivne akcije “Električni trotinet nije igračka” da je posljednjih mjeseci evidentna ekspanzija upotrebe ovih prevoznih sredstava u gradu.
On je naveo da se na letku nalaze osnovna pravila postupanja učesnika u saobraćaju i bezbjednosti korištenja trotineta, podsjetivši da su trotineti podijeljeni u četiri klase, gdje prvu i treću čine oni koji se kreću brzinom do šest kilometara na čas i za koje vrijede pravila kao za pješake.
Broćeta je rekao da se druga i četvrta klasa odnose na trotinete koji mogu razviti brzinu i do 25 kilometara na čas i za koje vrijede pravila i propisi Zakona o bezbjednosti saobraćaja Srpske, ističući da je obavezna zakopčana kaciga na glavi i da je zabranjeno da se električnim trotinetima prevoze druge osobe.
Preventivna akcije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske “Električni trotinet nije igračka” traje do 16. jula.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI