U toku izgradnja vijadukta preko starog “Voćnjaka”

default

Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, izgradnja nove saobraćajnice između Lauša i Paprikovca, vrijedne 2,7 miliona KM, napreduje dobrim tempom, a ovih dana građevinci su počeli sa betoniranjem šipova na koje će biti „položen“ budući vijadukt, saopšteno je iz Gradske uprave.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, koji je obišao gradilište, istakao je da se trenutno radi na izgradnji vijadukta, na pravcu iz Ulice Jovana Raškovića.

– Mjesec dana od uvođenja izvođača u posao, mogli smo da se uvjerimo da radovi teku dobrom dinamikom i da nastavljaju se zemljani radovi, postavljanjem šipova za stubove budućeg vijadukta. Od projektovana 22, do danas je „pobijeno“ pet šipova na kojima će biti građeni stubovi vijadukta. Očekujemo da će svi šipovi biti završeni do kraja godine, te da se ubrzo uđe u gradnju kanalizacije uz buduću saobraćajnicu – istakao je Sandić.
Istovremeno, radi se i na drugom kraju gradilišta u naselju Lauš od Sanske ulice, gdje je već urađen armirano-betonski potporni zid dužine 62 metra.

Uslovi za izgradnju ove saobraćajnice stvoreni su nakon što se Grad, poslije višegodišnjeg sudskog spora, upisao u zemljišne knjige kao vlasnik nekadašnjeg voćnjaka, uz osigurana sredstva za izgradnju od strane Vlade Republike Srpske.

Prema projektu, predviđena je izgradnja saobraćajnice u dužini od 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, koja će napraviti spoj Sanske ulice na Laušu, od crkve preko „Ekonomije“, do Ulice Jovana Raškovića na Paprikovcu, gdje će biti izgrađena nova raskrsnica sa Zelengorskom ulicom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: