U subotu se gase svjetla za planetu

Banjaluka će i ove godine podržati globalnu ekološku akciju “Sat za našu planetu”, koja će biti održana sutra od 20.30 do 21.30 časova.
Utom periodu biće isključena svjetla na zgradi Gradske uprave, a na poziv Grada akciju su podržali Banski dvor, Muzej savremene umjetnosti RS, „Pošte Srpske“ i „Elektrokrajina“ koji će u tom periodu takođe isključiti rasvjetu na svojim objektima.
Najveći grad Republike Srpske će se po 14. put pridružiti brojnim svjetskim gradovima koji simboličnim isključivanjem svjetla na sat vremena žele da ukažu na neophodnost borbe protiv klimatskih promjena, kao i da se uputi snažna poruka kako je moguće preduzeti nešto u vezi sa ublažavanjem klimatskih promjena i očuvanjem resursa na planeti. Svoj doprinos mogu dati i svi građani, isključivanjem svjetala na sat vremena u svojim domovima.
Akcija „Sat za našu planetu“ počela je 2007. godine u Sidneju. Brojne svjetske znamenitosti, od tada, bile su simbolično na sat vremena u mraku kao poruka o neophodnosti preduzimanja konkretnih akcija za ublažavanje klimatskih promjena. Od tada, na jedan sat posljednje subote u martu, milioni ljudi širom svijeta isključuju svjetla kako bi iskazali simboličan čin podrške Zemlji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI