U protekla 24 časa dva nova slučaja zaraze u Banjaluci

U protekla 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske testiran je 281 laboratorijski uzorak, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 16 osoba u Republici Srpskoj.
Pet osoba je Gacka, tri iz Oštre Luke, po dvije osobe su iz Banjaluke, Gradiške i Trebinja i po jedna iz Nevesinja i Pala. Riječ je o šest osoba muškog i deset ženskog pola.

Među potvrđenima je šest žena srednje životne dobi, dvije su mlađe i dvije starije životne dobi. Jedan muškarac je mlađe životne dobi, četvorica su srednje i jedan starije životne dobi.

– Kod većine osoba je utvrđeno da se radi o bliskom ili porodičnom kontaktu sa osobama kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo novog virusa korona ili se radi o sekundarnom kontaktu – saopštili su iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.
Trenutno, novi virus korona u Republici Srpskoj je potvrđen kod ukupno 580 osoba, 19 osoba je preminulo od posljedica bolesti izazvane novim virusom korona, dok je 306 osoba oporavljeno od COVID-19.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.873 osoba, a nadzor je završen kod 20.647 osoba.

U Republici Srpskoj do sada su na novi virus korona (SARS-CoV-2) urađena ukupno 8.604 testiranja, odnosno testirano je 8.350 osoba.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI