U problemima jer se bave humanitarnim radom

Humanitaro udruženje “Mozaik prijateljstva” podijelilo je sa građanima priču koja, kažu, nije nimalo prijatna, jer tvrde da imaju mnogo problema upravo zbog toga što se bave humanitarnim radom.

Reklo bi se da oni koji pomažu ne smetaju nikome, ali ipak nije tako. Iz ovog udruženja tvrde da su tokom godine imali mnogo akcija i donacija, ali nisu smjeli sve da iznesu u javnost, jer problemi koje imaju dolaze od onih koji se bave istim poslom kao i oni.

– Konstantno nas na razne načine pokušavaju, a ponekad i uspijevaju sabotirati. Tako mahom napadaju i prozivaju ljude koji nam pomažu, a prijavili su nas i zbog toga što nam vi donosite hranu koja vam ostaje od slave, rođendana i slično. Pozivali nam razne inspekcije, a tokom akcije “Budimo humani” kontaktirali su škole, u kojima bismo prikupljali namirnice, te ih odgovarali od nakane da se akcija sprovede u djelo – tvrde u ovom udruženju.

Dodaju da ipak čistog srca i dignute glave idemo naprijed.

– Uz nas je dragi Bog, a i svi vi dobri ljudi, i naš rad ne samo da se nastavlja nego se i proširuje, i uspjevamo pomoći sve većem broju ugroženih ljudi. Istina i pravda pobjeđuju, i vi ste kao mi sigurno nekad u životu bili svjedoci toga, zato je njegujmo. Budimo tu jedni za druge i čvstim korakom gazimo naprijed – dodaju on.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: