U planu izgradnja Dajak pristaništa, vrijednost 180 hiljada KM

U cilju očuvanja i njegovanja tradicionalnog banjalučkog sporta – vožnje dajak čamca, Grad Banja Luka usmjeriće sredstva za izgradnju dajak pristaništa.

S obzirom na to da je rijeka Vrbas jedan od najvećih potencijala grada, te da su banjalučki dajakaši veoma važna karika za očuvanje sportskog duha i tradicije, prepoznata je važnost ovog projekta za koji je planirano izdvajanje od 180.000 KM.

-Izgradnja dajak pristaništa omogućiće uslove za treniranje ovoj grupi sportista, a ujedno biti prva stepenica potrebna za veću promociju tradicionalnog banjalučkog sporta, koji ima potencijal da postane svojevrsni brend našeg grada – istakao je gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković.

Gradonačelnik je dodao da se vožnjom dajak čamca čovjek zapravo još više povezuje sa rijekom Vrbas i prirodom, te da će izgradnjom dajak pristaništa istovremeno veći broj naših sugrađana imati priliku da na najbolji mogući način osjete ljepotu ovog sporta.

-Pored pristaništa imamo plan izgradnje radionica za dajak čamce kako bismo uspjeli u naumu da očuvamo našu tradiciju i omogućimo da ovi čamci još dugi niz godina krase tokove našeg Vrbasa – ističe Stanivuković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI