U petak koncert Ansambla „Kolo“ i ANIP „Veselin Masleša“

Koncert Nacionalnog ansambla Srbije „Kolo“ pod nazivom „KOLODROM“ čiji je organizator ali i učesnik ANIP „Veselin Masleša“ biće održan u petak, 19. maja sa početkom u 19.00 časova u Sportskoj dvorani „Borik“.

Ovo je još jedna od aktivnosti u okviru programa obilježavanja 75 godina postojanja Ansambla narodnih igara i pjesama „Veselin Masleša“, ali i Ansambla „Kolo“ koji takođe obilježava 75 godina postojanja, što, kako su naveli organizatori, kompletira jednu vrhunsku jubilarnu kulturno-umjetničku manifestaciju u kojoj će naši sugrađani garantovano uživati.

-Važno je reći i da je ovo početak regionalne turneje Ansambla „KOLO“ i posebna čast za naš Ansambl je da se prvi koncert turneje dešava u Banjoj Luci kroz saradnju na obostrano zadovoljstvo. Pomenuta saradnja nije samo saradnja „Masleše“ i „Kola“ već i saradnja Republike Srpske i Republike Srbije, s obzirom da se radi o jedinom ansamblu od republičkog značaja za Republiku Srpsku sa jedne i nacionalnom ansamblu, odnosno javnoj instituciji Republike Srbije, sa druge strane – navodi se u saopštenju.

Inače, Grad Banja Luka podržao je ovaj događaj, a u petak će biti upriličen i prijem delegacija oba ansambla u Gradskoj upravi.

Generalni pokrovitelj koncerta „KOLODROM“ je Ministarstvo kulture Republike Srbije, a partneri su Ministarstvo spoljnih poslova Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, Grad Banja Luka i JU SC „Borik“.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI