U petak jubilarna vožnja sa BKM

U petak, 26. oktobra održaće se dvanaesta “Banjalučka kritična masa” (BKM) sa početkom okupljanja biciklista u 18.30 časova na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti.

Start vožnje je u 19.00 časova.
S obzirom da dani postaju sve kraći, a samim tim je i smanjena vidljivost, pozivamo sve bicikliste da opreme svoja bicikla sa potrebnim svjetlima kako bi obezbjedili sebi sigurnu vožnju ali isto tako i upozorili ostale učesnike da smo i mi dio saobraćaja.
Budući da ova, dvanaesta, jubilarna vožnja Banjalučke kritične mase pada uoči Noći vještica, želimo da poručimo svim biciklistima da upale svjetla i otjeraju svakojake vještice koje vrebaju banjalučkim ulicama!
Pored ispravnog bicikla i poštovanja saobraćajnih propisa, svaki biciklista je dužan da posjeduje prednje i zadnje svjetlo – ne samo zbog samih propisa, već i zbog sigurnosti svih učesnika. Dakako, pored samog posjedovanja, biciklista je dužan ista i koristiti u uslovima smanjene vidljivosti.
I dok prednje (bijelo) svjetlo služi istovremeno povećanju vidljivosti bicikliste od strane drugih učesnilka u saobraćaju koji se kreću suprotno ili bočno biciklisti, kao i povećanju vidljivosti terena samom biciklisti – zadnje (crveno) svjetlo ima isključivo ulogu povećanje vidljivosti bicikliste drugim učesnicima koji se kreću iza njega.
Napunili smo godinu dana, sada je vrijeme da načinimo prve velike korake. A kao i svaki jednogodišnjak, to nećemo moći bez podrške i pomoći. Pridružite se našem timu i pokušajmo zajedno da ojačamo i upotpunimo Banjalučku kritičnu masu. Nove ideje ali, prije svega, volja i aktivistički duh su uvijek dobrodošli u naš tim.
Spremite bicikla, opremite ih sa svjetlima, spremite zvonca i dobro raspoloženje i dođite na još jednu zajedničku vožnju. Pokažimo mraku da se ne bojimo!
I to nije sve, kako smo već naglasili da je ovo naša prva godišnjica, prvih 20 učesnika koji dođu na vožnju očekuje zanimljiva nagrada.

“Banjalučka kritična masa (BKM) je mjesečni događaj koji okuplja ljubitelje i korisnike bicikla s ciljem uživanja u zajedničkoj vožnji, promovisanja bicikla kao prevoznog sredstva, obrazovanja i informisanja biciklista i ostalih učesnika u saobraćaju te zagovaranja unapređenja biciklističke infrastrukture.“

BKM

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: