U okviru akcije “Niste sami” isporuči se oko 200 paketa

Svakodnevno dostavljamo osnovne životne namirnice na oko 200 adresa širom grada, a danas imamo prvu besplatnu dostavu lijekova za osobe starije od 65 godina, rekao je za “Nezavisne” Boris Tomić, direktor servisa “Ceger”, koji vrši besplatnu dostavu paketa u okviru gradske akcije “Niste sami”.

Objasnio je da je dostava paketa sa životnim namirnicama počela veoma dobro, te da su imali veliki broj poziva.

“Međutim, na početku smo imali jedan problem, jer su nas zvali i ljudi iz drugih opština i gradova sa teritorije cijele RS”, rekao je Tomić.

Dodao je da su i tim ljudima izašli u susret, tako što su im proslijedili kontakt broj centra za socijalni rad koji je nadležan na teritoriji gdje ovi građani žive.

“Sve pozive sa teritorije Banjaluke smo zaprimili, obradili i dostavili svima neophodne namirnice”, kazao je Tomić.

Istakao je da su od dostavljača tražili feedback da vide da li se vrši zloupotreba ovih dostava, te da je utvrđeno da sve pakete naručuju osobe kojima je to stvarno neophodno.

“Pakete uglavnom naručuju stariji i nemoćni ljudi. Građani su zaista zadovoljni, jer vide da neko vodi računa o njima”, naveo je Tomić.

Dodao je da je drugi korak u akciji “Niste sami” dostava lijekova, ali, s obzirom na to da je to specifična djelatnost, neophodan je stručni nadzor od strane Doma zdravlja.

“Dom zdravlja nam daje informacije kome su ti lijekovi neophodni, da ne bi došlo do zloupotrebe i da pojedini građani zbog novonastale situacije ne bi pravili nepotrebne zalihe lijekova”, objasnio je Tomić.

Naveo je da narudžba lijekova ide tako što osoba starija od 65 godina pozove porodičnog ljekara, koji elektronski recept za lijek proslijedi nadležnoj apoteci, a potom “Ceger” lijekove preuzima od apoteke.

“Proces je takav da sve što se naruči danas bude isporučeno sutra. Prve fizičke isporuke imamo danas od 10 do 18 časova”, zaključio je Tomić.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: