U oktobru “Dual”radar kontroliše brzinu

U oktobru će na području Policijske uprave Banjaluka biti postavljen uređaj za mjerenje brzine kretanja ”Dual”.

Kako je navedeno u saopštenju PU Banjaluka, na putevima koje su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Banjaluka (Banjaluka, Laktaši, Prnjavor, Kotor Varoš, Čelinac) biće vršena radarska kontrola putem sistema “Dual”.

Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.

Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja.

Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran “Dual” radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe, a i druge učesnike u saobraćaju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: