U Kulturnom centru Banski dvor otvoreno “ART DVORIŠTE”

Svečano je otvoreno „ART DVORIŠTE“ – nova scena Banskog dvora namijenjena za realizaciju kulturnih događaja na otvorenom.  „ART DVORIŠTE“ predstavlja nesvakidašnji kamerni prostor sa kapacitetom od 100 do 150 posjetilaca, a koji će se mijenjati u zavisnosti od konkretnih programskih sadržaja jer će se tokom projekcije filmova i koncerata umjetničke muzike u prostoru nalaziti stolice za sjedenje.

Ulaz u „ART DVORIŠTE“ Banskog dvora se nalazi sa bočne strane ustanove, na centralnom banjalučkom šetalištu. Za nepunih mjesec dana,  prostor dvorišta  je u potpunosti uređen i prilagođen za realizaciju kulturnih događaja na otvorenom – napravljena je namjenska pozornica, obezbijeđena adekvatna rasvjeta, a za urbani ambijent samog prostora zaslužan je mladi umjetnik Boris Dragičević, koji je svojim grafitima oplemenio zidove „ART DVORIŠTA“. 

Imajuću u vidu veoma ograničen kapacatit posjetilaca, te činjenicu da se „ART DVORIŠTE“ nalazi na centralnom banjalučkom šetalištu, uprava Banskog dvora je odlučila da za svaki događaj koji se bude realizovao u „ART DVORIŠTU“, podijeli besplatne pozivnice koje će biti dostupne tri dana prije konkretnog događaja, na prijavnici Banskog dvora.

Pokretanje nove scene za realizaciju kulturnih događaja na otvorenom u jedinstvenom ambijentu  „ART DVORIŠTA“  KC Banski dvor,  nova je programska inicijativa i ideja trenutnog v.d. direktora Mladena Matovića,  koja se javila u maju ove godine, s ciljem da se Banja Luka tokom ljeta, dodatno obogati kulturnim sadržajima koji gradu ponajviše nedostaju upravo u ovo doba godine.

Uz prisustvo brojnih zvanica iz kulturnog i javnog života grada, koncertom poznatog banjalučkog jazz sastava „Combine Quartet“ u Banjaluci je otvoreno „ART DVORIŠTE“.

Do kraja sezone u prostoru „ART DVORIŠTA“  građani će imati priliku da posjete koncerte gudačkog kvarteta „Paladio“,  muzičkih sastava „Bandoneon Square“, „Flutete“, „Libertango“, ansambl „Istočnik“, te prisustvuje  brojnim drugim kulturnim sadržajima o kojima će svi zainteresovani biti blagovremeno informisani putem web sajta i zvanične fejsbuk stranice Banskog dvora.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: