U funkciji punjači za električne automobile

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, pustio je danas u rad terminal za punjenje električnih vozila na lokaciji parkinga za prigradske autobuse na Malti.

Radojičić je rekao da su ovo prvi punjači za električna vozila koji su instalirani na javnim površinama u Bosni i Hercegovini i da je ova aktrivnost urađena u partnerstvu sa kompanijom „Malbašić“.

– Ovo su terminali koje će koristiti domaći vozači, ali i oni koji su u tranzitu, pošto su obje lokacije na kojima su postavljeni terminali prometni i laki za pristup onima koji prolaze kroz Banju Luku, bilo da idu na more ili za Sarajevo. Ovo je jedna od brojnih aktivnosti koje imamo u oblasti saobraćaja i koje su usmjerene na modernizaciju. Grad je obezbijedio oko 40.000 KM u infrastrukturu i dozvole, dok je kompanija „Malbašić“ obezbijedila punjače – naveo je Radojičić i izrazio nadu da će postavljanje ovih punjača navesti veći broj ljudi da koriste električna vozila.

 

Danas je pušten u rad terminal za punjenje električnih vozila na lokaciji parkinga za prigradske autobuse na Malti. Drugi terminal nalazi se na Paskolinoj ciglani.

Na oba terminala u Banjoj Luci instalirana su po tri punjača za električna vozila.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: