U Domu mladih promocija “Jazz Poesy Cabaret”

U petak 22.12.2017. godine u banjalučkom Domu mladih, sa početkom u 19:00 časova, biće održana promocija multimedijalnog albuma Jazz Poesy Cabaret. Album je umjetnički mozaik sastavljen od tri djela i to:

  • prvog studijskog albuma Jazz Poesy Cabaret,
  • zbirke poezije Saše Berendike i Nebojše Kuruzovića
  • izložbe fotografija Drage Veinovića, Janje Bjelić i Anje Milošević nastale u fotoeksperimentu Jazz Poesy Cabaret.

Svi djelovi ovog mozaika će postojati kao odvojene cjeline ali kao i dio jednog velikog paketa koga je posebno za ovu svrhu kreirao umjetnički dizajner Željko Babić. U sklopu promocije će se otvoriti izložba fotografija, te će se uz svirku Jazz Poesy Cabaret promovisati studijski album i navedene zbirke poezije.

Po prvi put u ovom djelu Evrope se putem jedinstvenog multimedijalnog djela stvara sinergija tolikog broja umjetnosti okupljenih oko iskrene emocije i poezije. Radi se o unikatnom domaćem djelu koji autentično svjedoči Banjaluku kroz univerzalnog jezika umjetnosti.

Izdavač studijskog albuma je Radio televizija Republike Srpske, dok će zbirke poezije objaviti Izdavačka kuća “Imrpimatur”. Cjelokupni projekat je realizovan u sklopu rada Centra za kreativni rad „Dobri medo“ a podržan je od strane Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Grada Banjaluka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: