U čast legendarnom profesoru rukometni kamp “Branko Janković”

U Banjaluci će početkom avgusta biti organizovan rukometni kamp “Branko Janković”.
Kamp je projekat Sportsko-rekreativnog udruženja “Branko Janković” koji će biti organizovan uz stručni nadzor i pomoć Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, Univerziteta u Banjaluci.

Saradnja između navedenog Udruženja i Fakukteta definisana je Ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji koji su potpisali Dekan, prof. dr Borko Petrović ispred Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, Univerziteta u Banjaluci i Stefan Janković ispred Udruženja.

Najveće ljubavi Branka Jankovića pored porodice bile su obrazovanje i sport (prvenstveno rukomet), a odatle se upravo rodila ideja da se pokojnom Profesoru Branku u čast organizuje rukometni kamp koji će nositi njegovo ime i održavaće se na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta, Univerziteta u Banjaluci čiji je on jedan od osnivača.

Branko Janković bio je predsjednik stručnog rukometnog savjeta bivše Jugoslavije, jedan od osnivača u svijetu poznate banjalučke škole rukometa i tvorac plana i programa rada 22 jugoslovenske škole rukometa.
Na Rukometnom kampu “Branko Janković” rad će biti baziran na rukopisima pokojnog Profesora uz primjenu najsavremenije trenažne tehnologije koju posjeduje Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta, Univerziteta u Banjaluci.

Rukometni kamp “Branko Janković” predstavlja nastavak djela koje je Profesor sprovodio za vrijeme života, jer upravo on je posljednji organizovao škole rukometa i kampove u Banjaluci uz stručni nadzor nekada centra za edukaciju trenera – “Centar Za Sport”.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI