U Banskom dvoru javna rasprava o Urbanističkom planu grada

Javna rasparava o Nacrtu Urbanističkog plana grada Banjaluke biće održana sutra, 18. februara, u Banskom dvoru, u 17 časova.
Iz Odjeljenja za prostorno uređenje pozivaju stručnu javnost, predstavnike infrastrukturnih i drugih organizacija, kao i sve zainteresovane osobe da prisustvuju ovoj javnoj raspravi.

Naime, Banjaluka će poslije više od četiri decenije dobiti novi Urbanistički plan, kojim će biti definisan izgled grada za narednih 20 godina.

Urbanistički plan predviđa jasno definisane zone i plan građenja, ali i decentralizaciju Banjaluke, odnosno opredjeljenje gradske administracije da se grad širi i razvija ka periferiji.

Podsjećamo, Nacrt plana usvojen je na sjednici Skupštine grada Banjaluke u oktobru prošle godine, a zatim je do 19. januara 2022. godine bio na javnom uvidu, do kada su sva zainteresovana pravna i fizička lica mogla da daju svoje mišljenje, primjedbe i prijedloge.
Nakon završetka javnog uvida, nosilac izrade razmotrio je sva dostavljena mišljenja, primjedbe i prijedloge, a prije samog utvrđivanja Prijedloga Urbanističkog plana grada Banjaluke sutra (18. februar) biće organizovana i javna rasprava u Banskom dvoru.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: