TV ŽUR(T)NAL “I PILE I KOKOŠ” u Narodnom pozorištu Republike Srpske

Autorski projekat Ljiljane Čekić TV ŽUR(T)NAL “I PILE I KOKOŠ” biće predstavljen u subotu, 1. februara sa početkom u 19:00 i 20:30 časova u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Tri u jedan – komedija, parodija i pomalo tragedija

RIJEČ AUTORA:

Predstava TV ŽUR(T)NAL „I PILE I KOKOŠ“ je duhovita kritika ne samo savremenih televizijskih pojava nego i cjelokupne društvene stvarnosti. U fokusu ove scenske parodije nalaze se moderne profesije, kao što su blogeri, lajf kouči, konceptualni umjetnici, starlete i sl. To je svijet ili polusvijet u kome dominiraju Skandal Mace, Boginje Blogerke, starlete sa umjetničkim imenima kao što su Dolores Penal ili Emanuela Štikla, kao i mnogi drugi pitoreskni likovi čiji su identiteti derivirani iz osoba čija prava imena zvuče podjednako živopisno, kao što to samo mogu neke Kojadinke, Stojimirke, Gostimirke ili Simeune.

U formi fragmentarne dramaturgije, uz muziku i smijeh satkali smo ovaj scenski događaj bez gorčine, ljutnje ili osude. Ovo je plovidba u kojoj ćete biti nasmijani od prve do posljednje minute predstave. Nadamo se da ćete poželjeti da ponovo budete putnici na našem veselom pozorišnom brodu.

TV ŽUR(T)NAL “I PILE I KOKOŠ”
(Tri u jedan – komedija, parodija i pomalo tragedija)

Igraju: Nikolina Miljatović, Teodora Vukajlović, Nikolina Jeftenić, Jana Kezić, Vedrana Nišević
Izvršni producent: Radmila Čokorilo
Sručni saradnik za medije: Rajna Radosavljević
Stručni saradnik za ples: Vanja Stojaković
Autor muzičkih špica: Dragan Predojević
Autor plakata: Miloš Vujić
Autor songa: Teodora Vukajlović
Glas iz ofa: Ljiljana Čekić

ULAZ JE SLOBODAN

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: