Tužilaštvo nejako za Delu! Nasilnik pod zaštitom tužilaca

Banjalučko tužilaštvo obustavilo je istragu protiv Dejana Kostića Dele zbog šamaranja i maltretiranja dvojice mladića u Banjaluci i objavljivanja snimaka incidenata na društvenim mrežama, saznaje Srpskainfo.

Prvi incident se desio 24, a drugi 26. aprila prošle godine, zbog čega je Dela jedno vrijeme proveo u pritvoru. U međuvremenu, za njim je već duže od godinu dana raspisana potjernica.

Kao razlog za obustavljenja postupka protiv Kostića tužilaštvo je navelo to što je on za ovo djelo već prekršajno kažnjen i platio je kaznu, te po njihovom mišljenju tu nema elemenata krivičnog djela.

Ovaj slučaj je došao u žižu javnosti kada su objavljeni snimci na kojima se vidi kako bivši vođa navijača FK Borac maltretira mladiće. Snimci su uznemirili javnost, a on je nakon toga uhapšen.

Osnovni sud mu je tada odredio pritvor, ali su ga nakon mjesec dana pustili na slobodu. Banjalučko tužilaštvo se tada žalilo na odluku suda. Prihvaćena je žalba i Deli je ponovo određen pritvor. Međutim, kada su došli da ga vode u pritvor, u julu prošle godine, on nije zatečen u kući i za njim je raspisana potjernica.

Podsjetimo, prvi slučaj se desio 24. aprila, kada je Kostić vrijeđao i tukao konobara u kafiću „Armando“ nazivajući ga pogrdnim imenima. On je sve to snimio telefonom, a snimci su objavljeni kasnije na društvenim mrežama.

Drugi slučaj se desio nakon dva dana, kada je Kostić pozvao drugog oštećenog da sjedne u njegov automobil „porše“ i da ispriča „istinu“ o sukobu koji se desio u „Armandu“ između njega i Miloša M. i Stojana Č, a tom prilikom je oštećenog vrijeđao, udarao i sve to snimao telefonom.

U obrazloženju svoje odluke Tužilaštvo je navelo da je nesporno utvrđeno da su se ova dva slučaja desila na ovakav način, ali da je on već od strane policije kažnjen prekršajno sa 400 maraka, te da za isto djelo ne može dva puta odgovarati. Prema njima, ovdje se ne radi o krivičnim djelima i zbog toga se obustavlja istraga.

Dela je bivši vođa navijača FK Borac i više puta je hapšen i osuđivan zbog teških krivičnih djela.

Izvor: Srpskainfo

Kostiću za maltretiranje i snimanje jednomjesečni pritvor

Dejan Kostić Dela pobjegao nakon što mu je ponovo određen pritvor

Kostiću za maltretiranje i snimanje jednomjesečni pritvor

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: