Tuča u kafani završila napadom na policiju

Policajac iz Banjaluke je povrijeđen prilikom intervencije u lokalu “Nip” u centru grada gdje je došlo do tuče više nasilnika.

Tuča se dogodila na lokaciji koja je, kako navode građani, godinama poznata kao mjesto okupljanja nasilnika, a nalazi se u strogom centru Banjaluke.

Građani apeluju na policiju da zaštiti njihovu imovinu i spriječi tragediju koja će biti neminovna ukoliko se nasilnički ispadi budu ponavljali.

-Evo mjesta gdje bi racije trebale biti svakog vikenda- savjetuju ogorčeni Banjalučani.

-Iskren da budem, svakoga vikenda strahujemo da će neko izgubiti glavu zbog nasilnika koji se okupljaju u tom lokalu. Prije je to bila “Nebeska kafana”, a kada je ona zatvorena, otvorili su odmah pored nje drugu kafanu u koju dolaze isti sumnjivi tipovi. Njihovo ponašanje nije normalno, dovoljno je samo subotom u večernjim časovima proći pored te kafane da vas prođe jeza od krikova i ponašanja koje nije normalno. Nije mi jasno da se ovakve stvari mogu događati u strogom centru grada u jeku turističke sezone- ispričao je zabrinuti Banjalučanin.

Iz Policijske uprave Banjaluka juče je potvrđeno da je policija intervenisala nakon prijave nasilničkog ponašanja, te da su u pomenutom lokalu zatečeni Branko P. (20) i Branko J. (22) obojica iz Banjaluke.

-Lica su se oglušila na naređenje da prestanu sa narušavanjem reda i mira, da bi zatim B.P. fizički nasrnuo na policijskog službenika koga je povrijedio i kojem je pomoć ukazana u Službi hitne medicinske pomoći gdje su mu konstatovane tjelesne povrede. Drugo lice, B.J. takođe je napao policijske službenike, pa je i on uhapšen. Tokom sprovođenja u policijsko vozilo, B.P. je udario nogom u blatobran i oštetio ga- saopšteno je juče iz Policijske uprave Banjaluka.

Dodaju kako je nakon hapšenja utvrđeno da su dvojica nasilnika bila pod dejstvom alkohola u trenutku napada na policiju.

O svemu je obaviješten dežurni javni tužilac koji je naredio da se protiv obojice podnese izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela napada na službenu osobu, a da se protiv osumnjičenog Branka P. dostavi izvještaj zbog oštećenja policijskog vozila.

Na meti i građani

Više građana sa kojima smo razgovarali, a koji imaju poslovne objekte u blizini spornog lokala potvrdilo je priču o nasilju koje traje godinama i koje ne prestaje.

 

-Vjerovatno će se intervenisati kada padne mrtva glava, jer se to mora dogoditi i to uskoro, obzirom na količinu nasilja koja je prisutna svakog vikenda na tom mjestu. To su momci, uglavnom poznati policiji koji osim tuča, nasrću i na druge građane koji slučajno prođu tim prolazom između Elektrotehničkog fakulteta sa jedne i Ferhadije sa druge strane. Ti nasilnici su ubijeđeni da im ni policija ne može ništa, o čemu svjedoči i to da napadaju i policajce – ispričao je Banjalučanin koji je zamolio da mu ne navodimo ime.

Prema podacima iz policije u lokalu “Nebeska kafana” koji se nalazi odmah pored pomenutog lokala “Nip” ranije je bilo krvavih tuča zbog kojih je u više navrata intervenisala policija.

Tako je u “Nebeskoj kafani” proslava Pravoslavne nove godine u januaru 2017. ličila na pakao.

U tuči u ovom lokalu tada je teško povrijeđen Marko B. Povrijeđenom su konstatovane višestruke povrede po tijelu, a nakon premlaćivanja vozilom Hitne pomoći prevezen je u UKC Republike Srpske.

U tuči su, kako otkriva izvor  iz istrage, učestvovali kriminalci sa debelim policijskim dosijeima.

Pušteni na slobodu

Branko P. i Branko J. osumnjičeni za napad na policajce pušteni su nakon saslušanja da se brane sa slobode. Za krivično djelo koje im je stavljeno na teret zakonom je zaprijećena kazna do maksimalno pet godina zatvora.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: