Troje karatista Energije putuju na Svjetsko prvenstvo

Karatisti Energije Paola Kostić, Pavle Dujaković i Dejan Janjić osigurali su nastup na Svjetskom prvenstvu koje se od 16. do 21. novembra održava u Dubaiju.

Koliki je ono uspjeh govori podatak da je posljednji takmičar na planetarnoj smotri iz Srpske bio sadašnji trener Energije Boris Popović, koji je 2008. godine nastupio na Svjetskom prvenstvu u Tokiju.


– Konačno je došao red na naše mlade takmičare da ispune svoj san. Paola, Pavle i ispisali su istoriju našeg kluba, predstavljaće naš grad, Republiku Srpsku i BiH. Čak 13 godina trebalo je da se stvore takmičari koji su savladali sve uspone i padove da bi zasluženo došli do mjesta koje im pripada. Sigurni smo da će im ovo biti odskočna daska i motivacija za dalji napredak i razvoj u karate, a svim ostalim putokaz kako treba da rade i nikada ne odustaju, jer sa svojih 18, 19 godina pokazali su da u životu ništa nije nemoguće i da treba slijediti svoje snove – naveli su iz banjalučkog kluba.

Najviše međunarodnog iskustva ima Dujaković koji je ove godine bio vrlo blizu osvajanja evropske medalje u konkurenciji do 21 godine kada je izgubio meč za bronzu.

Osim takmičara energije Republiku Srpsku u okviru reprezentacije BiH predstavljaće još dva takmičara.

Na prvenstvu će učestvovati skoro 700 karatista iz 108 zemlja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: