Tri osobe osumnjičene za zloupotrebu u vezi sa poslovanjem “Metala”

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv troje Banjalučana osumnjičenih za zloupotrebe u vezi sa poslovanjem banjalučke firme “Metal”, a koje su teške više stotina hiljada maraka.
Optuženi su Brane Milošević (63) zbog produženog krivičnog djela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, te Vlajko Sančanin (59) i Milena Čavlović (59) zbog krivičnog djela pomaganje u nezakonitom postupanju u privrednom poslovanju.

“Prvooptuženi je kao odgovorno lice u privrednom društvu u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, pri izvršavanju poreskih obaveza uskratio sredstva koja predstavljaju javni prihod usljed čega je nastupila znatna šteta koja prelazi iznos od 15.000 KM, dok su drugooptuženi i trećeoptužena, kao odgovorna lica u privrednom društvu, pomogli da Poreskoj upravi RS nanese štetu koja prelazi iznos od 15.000 KM”, navedeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Milošević je bio direktor „Metal“ AD Banjaluka, Sančanin direktor preduzeća „Masa“ d.o.o. Banjaluka, a Čavlovićeva direktor „Koridor 2015“ d.o.o. Banjaluka.

Izvor: Mondo.ba

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI