Tri dana uživanja u prirodi, Pecka Rock Climbing

Sportisti i ljubitelji prirode će u nardna tri dana uživati u penjanju po Pecki, zabavljati se na „Forest party“ i šumskom bioskopu. U sportskom dijelu postavljeno je više od 120 smjerova, različitih stilova i težina, dužine izmedju 15 i 35 metara.

Sedmi po redu Pecka Rock Climbing festival je pred nama. Sedmu godinu za redom Pecka će tokom naredna tri dana biti centar penjačke kulture, kako u Bosni i Hrecegovini tako i u okruženju. Festival počinje danas, a traje do 21. Maja.

Pravila su ista kao i prošlih godina: Dođeš, penješ i dobro se zabavljaš poručuju organizatori. Za one koji ispenju najviše smjerova i najteže smjerove  pripremljene su simbolične nagrade.

Prvi put će biti predstavljena i zvanična Pecka Rock Climbing marama, kojom su zamijenjene festivalske majice.

Više informacija o samo penjalištu i smjerovima takmičari će moći dobiti od organizatora i na terenu:

Osnovne informacije:

Smještaj: Obezbjeđeno kamp mjesto, bez struje (ali postoji mogućnost punjenja električnih aparata u selu na 5 minuta hoda od kampa),

Ishrana: Nije obezbjeđena, prodavnica u blizini (cca 5km). Mogućnost kupovine domaćih proizvoda (hljeb, kajmak, jaja, rakija,…) i ishrane u selu.

 

19.05. petak:

Dobrodošlica i upoznavanje prispjelih učesnika sa organizacijom kampa

Opremanje smjerova i penjanje

20:00h – Otvaranje festivala i sastanak sa osnovnim informacijama

20:15h – Zabava i druženje

20.05. Subota:

Cjelodnevno penjanje

20:00h – Večera i Pecka Forest Cinema 🙂

21:30h Pecka Forest Party

22.05. Nedelja:

09:00h – 12:00h – Penjanje

12:00h – Proglašenje pobjednika i zajednička fotka

Kako doći do festivala?

Penjalište Pecka se nalazi na području opštine Mrkonjić Grad, u blizini naselja Baraći,  koje se nalazi na putu Mrkonjić Grad – Glamoč. Od Baraća je potrebno samo pratiti putokaze prema naselju Ubovića Brdo (Nikoletići) i penjalištu Pecka.

Ako dolazite sa sjevera/iz Banjaluke.

 

Najlakše (i najljepše) je putovati kroz kanjon Tijesno u smjeru Jajca, a poslije kanjona skrenuti u smjeru Mrkonjić Grada. U Mrkonjić gradu treba skrenuti za Ribnik/Ključ i kada pređete nadvožnjak neposredno poslije raskrsnice voziti još oko 8 km do skretanja za Glamoč. Na toj raskrsnici se nalazi i benzinska pumpa. Od tog skretanja, voziti samo ravno (prolazi se kraj odmarališta i eko zone Zelenkovac), do naselja Baraći. Tu treba skrenuti desno (putokaz Pecka) i zatim pratiti putokaze zadnjih 7 km vožnje do Ubovića brda/Nikoletića.

Takođe je moguće putovati autobusom do Baraća autobusom koji ide za Glamoč. Odatle se može ići pješke ili nazvati nekoga od organizatora da dodje po vas.  Još jedna opcija, za one koji žele malo avanture, je ići do Mrkonjić Grada, relativno čestim autobusima, a odatle stopati do Baraća.

Ako dolazite sa juga (Sarajevo, Mostar).

Najlakše je ići magistralnim putem M16 ka Jajcu. Kod Jajca skrenuti lijevo ka Mrkonjić Gradu i Jezeru. Kod Jezera skrenuti opet lijevo ka Šipovu. Treba proći kroz Šipovo i nastaviti ka Baraćima. U Baraćima skrenuti lijevo da bi se poslije 20ak metara došlo do skretanja za Pecku/Ubovića Brdo. Odatle pratiti opis kao gore.

Izvor: www.extremebl.com

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: