Taksisti najavili povećanje cijena usluga

Poskupljenje goriva te troškova održavanja automobila primoralo je banjalučke taksiste da ponovo razmišljaju o povećanju cijena usluga, a vožnja po kilometru umjesto dosadašnjih 1,7 KM mogla bi koštati dvije marke.

Potvrdio je ovo za “Glas Srpske” predsjednik Udruženja “Euro taksi” Darko Vučić i napomenuo da su taksisti nezadovoljni trenutnom situacijom te da ne znaju kako da zadrže pozitivno poslovanje.

– Neko minimalno poskupljenje bilo bi 0,20 KM po kilometru. Litar goriva trenutno košta oko 3,50 KM, sa tendencijom da bude još skuplji. Cijene smo bili digli za 12 odsto, a u međuvremenu je sve poskupjelo za 30 odsto. Idealno bi bilo da kilometar vožnje košta bar dvije KM – kazao je Vučić.

Dodao je da će odluka o korekciji cijena najvjerovatnije biti donesena u roku od mjesec dana. Napomenuo je da je ugrožena likvidnost taksi preduzeća.

– Cupkamo u mjestu, čekamo da se nešto desi, da se situacija stabilizuje – kazao je Vučić. Dodao je da obim posla nije smanjen uprkos poskupljenjima.

– Plate rastu, ljudi se odlučuju da ne koriste svoja vozila, već pozovu taksi. Težimo da imamo što bolji vozni park, a neki su primorani da uzimaju lošija vozila nego ranije zbog rasta cijena servisa, vozila i troškova održavanja vozila – rekao je Vučić.

Predsjednik Udruženja taksista “BL taksi” Dragan Purišić za “Glas Srpske” kaže da će cijene taksi usluga uskoro morati da budu povećane.

– Taksisti su na to primorani, jer je trenutna cijena po kojoj vozimo neisplativa. Automobili koji su ranije koštali 30.000 KM sada koštaju 45.000 KM, polovna auta su otišla gore za 30 odsto, servisi su poskupjeli. Ovako više ne ide dalje – kazao je Purišić.

Iz “Patrol taksija” kazali su novinarima da zasad neće korigovati cijene, ali da će pratiti rast cijena energenata koji značajno utiče na troškove i tekuću likvidnost.

Podsjećamo, taksi prevoznici u Banjaluci povećali su proljetos cijene usluga. Prema tom cjenovniku, start košta 2,20 KM, a kilometar 1,70 KM.

Kod “Patrol taksija” start vozila do ponoći je 1,90 KM, a nakon ponoći košta 2,50 KM. Sat čekanja košta 25 maraka.

Mušterije

Korisnici taksi usluga negoduju zbog najavljenog poskupljenja.

– Kao da već nije dovoljno skupo. Vozim se taksijem do posla često. Do prije nekoliko mjeseci vožnju do posla sam plaćala šest, a sada 10 KM. Više se isplati ići svojim automobilom, autobusom da ne govorim – rekla je Banjalučanka Gordana K.

Izvor: Glas Srpske

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI