Svjetsko prvenstvo u raftingu

Do spektakularne ceremonije otvaranja Svjetskog prvenstva u raftingu, kojem su domaćini Banja Luka i Foča, ostao je samo još jedan dan.

Gradonačelnik Draško Stanivuković iskoristio je još jednom priliku da sve naše sugrađane, ali i sve one koji posjete Banju Luku, dođu na lokaciju kod tvrđave Kastel i budu diodosad neviđene ceremonije otvaranja.

-Dosada smo mnogo govorili, mnogo najavljivali, mnogo toga smo pripremili i uradili. Ostaje mi još samo da sve ljude pozovem na spektakularnu ceremoniju otvaranja, da pokažemo svi zajedno da smo najbolja publika, da budemo podrška svim takmičarima koji dolaze u naš grad, ne samo iz regiona i Evrope, nego i iz cijelog svijeta – rekao je gradonačelnik.

Poručio je da upravo ulice našeg grada i svi prilazi uz Vrbas treba da budu mjesta na kojima ćemo svi zajedno da uživamo u ovom sportskom spektaklu narednih dana.

-Za Banju Luku, ovo je najveći događaj u ovoj godini. Mi smo ponosni domaćini. Posebno akcentujemo sutrašnju ceremoniju otvaranja. Dođite, prisustvujte spektaklu. Važno je da pokažemo posvećenost, da dokažemo koliko je rafting duh, duša i identitet našeg grada – rekao je gradonačelnik, te dodao da organizatorima od samog početka Grad Banja Luka pruža nesebičnu podršku.

Predsjednik Rafting kluba „Kanjon“ Aleksandar Pastir poručio je kako rafting postaje veliki sport, te da je mnogo razloga zbog kojih je naš grad dobio drugi put organizaciju Svjetskog prvenstva.

-Nadamo se da ćemo jednog dana svjedočiti da ovaj sport postaje i dio Olimpijade, te se nadam da ćemo mi biti zaslužni za to, jer sve ovo što radimo pokazuje na kojem nivou je rafting kao sport – rekao je Pastir.

Iskoristio je priliku da se zahvali svima koji su od samog početka pružali svoju nesebičnu podršku prilikom organizacije ovog takmičenja.

-Prije 20 godina malo se znalo o raftingu kao sportu. Mi smo bili istrajni i dovodimo drugi put Svjetsko prvenstvo u Banju Luku. Dobili smo organizaciju iz mnogo razloga, prvenstveno zbog tehničkih mogućnosti, magistralnog puta, svega onog što Banja Luka ispunjava. Imamo ovakvu rijeku na ovakvoj destinaciji, osvjetljenu noćnu stazu za slalom, a tu je i rijeka Tara koja je jedna od najljepših rijeka u Evorpi – poručio je Pastir.

Dodao je kako će svi, zajedničkim snagama, pokazati da je Banja Luka zajedno sa Fočom najbolji domaćin na svijetu.

Predsjednik Međunarodne rafting federacije Džo Vili Džons zahvalio se svima koji su predstavnicima Međunarodne rafting federacije omogućili da ponovo ovom prilikom dođu u Banju Luku.

-Ovo je treći put da dolazim u vaš prelijepi grada. Ovo je 19. Svjetsko prvenstvo koje mi orgnaizujemo, a drugo koje se održava u Banjoj Luci. Uzbuđeni smo, kako mi iz Međunarodne rafting federacije, tako i svi takmičari što su došli u vaš grad – rekao je on.

Pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske, Mario Đuran, rekao je kako će ovih dana Republika Srpska biti centar svijeta za sve raftere, te da nema sumnje da će i Banja Luka i Foča opravdati ulogu domaćina.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI