Svjetski a naš, na čaju u “Skautu”

U vrijeme praznika mnogi Banjalučani vrate se kući, bar na kratko, da budu sa porodicom i prijateljima. Borisa Vrhovca – Vrlu,  jednog od najvećih kolekcionara dresova na svijetu, zatekli smo u kafeu Skaut na obali Vrbasa. Njegova impresivna kolekcija dresova izložena je u najvećoj sportskoj dvorani u Kataru.

”Sve je krenulo 1987. godine, dok sam kao klinac trenirao u Borcu iz Banje Luke. Išao sam na te utakmice, Borac je tada bio vrhunska ekipa, sa sjajnim reprezentativcima tadašnje Jugoslavije. Prvi dres sam dobio od pokojnog Istoka Puca, koji je bio tada u Borcu. I danas mi je taj dres drag”, ispričao je  Vrhovac.  Posjeduje kolekciju od 1.280 predmeta u kojoj posebno mesto zauzima Đokovićeva torba.

Imam nekoliko rijetkih stvari iz svijeta sporta koje kaže čuva u sefu. To su četiri dresa Messija, zatim Maradone iz Napolija, pa Maradonin oproštajni dres, pa njegov iz reprezentacije Argentine, rukavice od Mikea Tysona s potpisom. Svi ti dresovi su s potpisima od tih i grača”.Vrhovac je neplanirano otišao u Katar na godinu, da roditeljima pomogne u otplati kredita, ali kako reče ne planira skori povratak kući.

Poseban odnos ima sa našim proslavljenim teniserom Novakom Đokovićem. O tome možda najbolje govori, tetovaža na Vrhovčevom ramenu.

NOLETOV REKET IZ DOHE ZA BANJALUKU

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: