Svi peru ruke od toksičnog ulja i svog nečinjenja!

U Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Repulike Srpske rekli su da firma „Lukić invest“ nije imala dozvolu za rušenje objekta nekadašnje „Energane“ u Incelu, saznaje Srpskainfo.
Podsjećamo, prilikom izvođenja radova u krugu “Energane” iscurilo je opasno i kacnerogone ulje piralen u zemlju.

Oni su pojasnili da su se iz firme „Lukić invest“ obratili ovom ministarstvu 19. marta ove godine sa zahtjevom za prethodnu procjenu uticaja na životnu sredinu za rušenje objekta “Energane”.

Uz zahtjev su dostavljeni podaci za prethodnu procjenu uticaja na životnu sredinu, čiji je nosilac izrade „Projekt“ a.d. Banjaluka, koji ima važeću licencu ovog ministarstva za izradu ovih dokumenata.

Zahtjev je u dalju proceduru, u skladu sa Zakonom o zaštiti životne sredine, upućen nadležnim institucijama na mišljenje.

– Ističemo da Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju nije izdalo ekološku dozvolu za skladištenje, tretman ili bilo koju aktivnost postrojenja na lokaciji u kojem se u martu desila incidentna situacija. Stoga nismo bili u mogućnosti da utvrdimokoja ulja su gorjela, kao ni potvrditi da je gorio piralen – kažu u ovom ministarstvu.

Dodaju da je, prema Zakonu o uređenju prostora i građenju, investitor dužan da za rušenje objekta podnese zahtjev za dobijanje građevinske dozvole za rušenje.

– S obzirom na vrstu i namjenu objekta, nadležni organ za izdavanje građevinske dozvole za rušenje u ovom slučaju je naše ministarstvo, a kojem se investitor nije obratio sa zahtjevom za izdavanje ove dozvole – naveli su u ministarstvu.

Izvor: Srpskainfo

Država pred tužbom zbog otrovnog ulja u Banjaluci

Uz blagoslov svih nivoa vlasti Banjaluka leži na ekološkoj bombi!

 

Ugašen požar u Incelu, zapalilo se ulje u energani

Napokon se oglasio i Igor Radojičić o ekološkoj katastrofi u krugu “Incela”

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: