Svi ćute! Ko je uskratio ugroženim sat vremena treninga sedmično?

Na Gradskom olimpijskom bazenu ukinut je jedini besplatan termin od dva sata vremena, koji su koristili invalidi, oboljeli od multipleskleroze i ostala udruženja građana koja okupljaju oboljela ili invalidna lica.

Korisnik te pogodnosti koji nam se požalio, kaže da je juče bio poprilično iznenađen kada mu je radnica na bezenu rekla da mora da plati kartu. Za sat vremena u bazenu, kaže platio je penzionersku ulaznicu od 2,5 KM. Do sada su samo srijedom, jednom sedmično od 10 do 12 časova po danu, invalidi i ostala udruženja oboljelih od različitih bolesti imali besplatan termin na Gradskom olimpijskom bazenu. Od juče im je i ta pogodnost ukinuta.

U “Akvani” koja upravlja Gradskim olimpijskim bazenom kažu da je Grad Banjaluka vlasnik i da oni ne mogu određivati slobodne termine korištenja bazena. U Upravi grada Banjaluka smo se obratili na dvije adrese, Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport i Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku. Dobili smo gotovo identičan  odgovor: “Mi nismo nadležni za te termine”.

Dok se utvrdi nadležnost i ko je donio odluku o ukidanju besplatnog termina za ugrožene kategorije, invalidi i svi ostali plaćaće ulaznicu na Gradski olimpijski bazen. Većinski vlasnik je Grad Banjaluka koja i upravlja bazenom.

Maksimalno 100-njak plivača iz ugroženih kategorija koji  jednom sedmično dođu na sat vremena, sigurno neće popraviti finansijsku sliku ovog gradskog preduzeća. Budžetom za 2017. godinu, građani Banjaluke i oni koji ne znaju da plivaju i koji nikada nisu ni otišli na bazen, Gradskom olimpijskom bazenu će dati stotine hiljada maraka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: