Svečano otvarena “Art terasa”

Sinoć je svečano je otvorena „ART TERASA“ – nova kamerna scena Banskog dvora za kulturne namjene. U pitanju je prostrana terasa kapaciteta do 80 sjedećih mjesta koja se nalazi na prvom spratu Banskog dvora,  a koja će prevashodno biti namijenjena za organizaciju književnih promocija i koncerata umjetničke muzike.

Nakon otvaranja “ART DVORIŠTA”  u julu prošle godine,  Banski dvor kroz otvaranje  „ART TERASE“  i  u ovoj godini nastavlja sa realizacijom novog koncepta rada koji pored organizacije reprezentativnih kulturnih sadržaja u vlastititoj produkciji podrazumijeva i pokretanje novih prostora i scena za kulturne namjene.  Upravo zahvaljujući  pokretanju novih scena kao što su  „ART DVORIŠTE“  i „ART TERASA“ Banski dvor će i ove godine biti jedna od rijetkih ustanova kulture koja neće praviti ljetnju pauzu već kontinuirano priređivati  programske aktivnosti i u ljetnjem periodu.

Nakon kratkog pozdravnog govora „ART TERASU“   je svečano otvorio direktor Banskog dvora – Kulturnog centra Mladen Matović dok je u umjetničkom dijelu programa nastupio banjalučki saksofonista i džez muzičar Albert Bojan Savić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: